Ugg ugg

Uggs till stor och liten...
 
Just nu singlar det ner små, små snöflingor utanför fönstren och minusgrader är på ingång så nu är det dags att ställa höstbootsen på hyllan och plocka fram varmare skor.
 
Älskar Uggs och när vi var i New York i våras passade jag på att köpa ett par nya i färgen chestnut. Tycker att det är så galet sött med Uggs på små killar jag kunde inte hålla mig när jag såg alla fina barnskor så det fick bli ett par även till Philip.
 
Har haft en lång dag på jobbet så nu ska jag fixa till en stor kopp med Kusmi Christmas och krypa ner i sköna sängen med en bok.
 
Natti, natti!
 
Kram
 

Gyllengul butterkaka

Mitt bidrag till dagens glöggknytis hos kompisarna. En butterkaka med saffran och smak av apelsin och mandelmassa.
 
Vilken urmysig söndag vi haft!
 
Idag har vi varit hemma hos kompisarna och myst med både en god pasta till lunch och årets första glögg (årets citrusglögg från Blossa, en god variant med smak av lingon och Blossas alkoholfria) + massor av andra juliga godsaker. Resultatet av gårdagens lussebak blev en krans och en butterkaka med en fyllning av rivet apelsinskal, smör, kanel, russin och riven mandelmassa som jag tog med mig.
 
Med mandelspån och pudrat florsocker. Ostronskålen kommer från Mateus.
 
Nu ska jag gå upp på övervåningen och dyka ner i jullådorna som Henrik letat fram. Ska börja med att försöka få upp mina vita stjärnor i fönsten och leta fram Philips tomtenisse från Maileg.  
 
Å vad jag trivs just nu! Med advent som närmar sig och bara en massa roligheter som födelsedagar och andra festligheter att se fram emot...
 
Kram

Vinters söta

Visst är det mysigt att bläddra i julböcker och inspireras av alla fina bilder? Bakboksfavoriterna "Vinters söta" och "Monikas jul" plockar jag fram varje år lagom till advent.
 
Christmas time. La la la...
 
Sitter i köket framför laptopen och väntar på att min saffransdeg ska jäsa klart och under tiden lyssnar jag på Sarah Dawn Finers julskiva. Spelade nästan sönder låtarna i fjol och i år är jag redan igång. En lite annorlunda julskiva men jag älskar den!
 
Världens bästa grundrecept på lussebullsdeg finns i den mysiga bakboken "Vinters söta" av systrarna Lisa och Monica och Eisenman. Att ha i dubbla kuvert saffran och en burk Kesella är knepet för att få degen riktigt gyllengul och exakt sådär saftig som man vill ha den.
 
Nu ska jag fixa till en god kaffe och krypa upp i soffhörnet med det senaste numret av Lantliv. Killarna är ute på uppdrag så jag har hela huset för mig själv ett bra tag till.
 
Ha en fortsatt fin lördag!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.