Gyllengul butterkaka

Mitt bidrag till dagens glöggknytis hos kompisarna. En butterkaka med saffran och smak av apelsin och mandelmassa.
Vilken urmysig söndag vi haft!
Idag har vi varit hemma hos kompisarna och myst med både en god pasta till lunch och årets första glögg (årets citrusglögg från Blossa, en god variant med smak av lingon och Blossas alkoholfria) + massor av andra juliga godsaker. Resultatet av gårdagens lussebak blev en krans och en butterkaka med en fyllning av rivet apelsinskal, smör, kanel, russin och riven mandelmassa som jag tog med mig.

Med mandelspån och pudrat florsocker. Ostronskålen kommer från Mateus.
Nu ska jag gå upp på övervåningen och dyka ner i jullådorna som Henrik letat fram. Ska börja med att försöka få upp mina vita stjärnor i fönsten och leta fram Philips tomtenisse från Maileg.
Å vad jag trivs just nu! Med advent som närmar sig och bara en massa roligheter som födelsedagar och andra festligheter att se fram emot...
Kram
Kommentarer
Trackback